Door ons uitgevoerde projecten

April 2023 - Defecte metselstenen uit muur vervangen

Beste Marc,

Kunt u mij misschien helpen met het volgende?
Op de plek waar eerst mijn zonnescherm hing aan de muur is helaas wat schade ontstaan aan het voegwerk en 1 van de stenen. Omdat ik een nieuw scherm heb besteld zou ik dit graag willen herstellen alvorens het nieuwe scherm word geplaatst. Mijn nieuwe zonnescherm word ergens in juni geleverd.
Concreet zou ik graag het volgende willen laten herstellen:

 - Vervangen van 1 of 2 stenen
 - Herstellen van het voegwerk ( maximaal 1 M2)

Dit heb ik opgepakt en het resultaat is mooi geworden, klant was er tevreden!!Maart 2023 - Hek ontwerpen en plaatsen


Maar er kwam laatst een vraag: Het hek is helemaal doorgerot, kun je een nieuw hek plaatsen? 
Een ontwerp gemaakt in de stijl van de omgeving en de eigenaar is weer helemaal blij! 


 

Februari 2023 - Wasmachinekraan/ afvoer en Electra omzetten


Kun je de wasmachinekraan, de afvoer en de wandcontactdozen verplaatsen? zodat we de wasmachine kunnen verplaatsen en we de zolder anders kunnen inrichten?2022 - Monteren hardstenen vensterbanken in woonkamer en keuken

We gaan voor de Graniet Fine Basalt, antraciet, gezoet. Wil je die bestellen en komen plaatsen? Het heeft geen haast, want het heeft al zolang zo gezeten..........

Het resultaat is erg goed en past goed in de woonkamer en keuken.


 

Oktober/november 2022 - Monteren en aansluiten badkamermeubels op zolderkamers

We hebben het al een keer gehad over dat de "meiden" boven op hun zolderkamer graag een wastafel hebben. Ik heb twee badkamermeubels met kranen besteld. Wanneer kun je die plaatsen en aansluiten?
Het resultaat is mooi geworden en de klant  (en hun dochters) heel tevreden.


September 2022 - Tuinlamp vervangen

Marc, de lamp die je eerder hebt gerepareerd willen we graag vervangen hebben. We hebben een nieuwe besteld. Als je tijd hebt kun je het dan een keer oppakken? Uiteraard is dat een leuke klus, die ik graag uitvoer. Mooie nieuwe lamp gemonteerd en tuin 's avonds en 's nacht weer mooi verlicht!!Juni  2022 - Aanbrengen extra plank in bestaande schuur

Marc, kun jij in mijn fietsen schuur extra planken aanbrengen? Bij de bouw is door de aannemer een schuurtje gezet en planken gemonteerd. Maar ik zou graag een extra plank willen hebben om mijn tuinkussens te kunnen opbergen. Kun je de nieuw plank ongeveer in dezelfde stijl maken? Leuke vraag en een leuke klus!!

Nadat ik de maten en materialen heb opgenomen heb ik een afspraak gemaakt, om de aanpassing uit te voeren, naast nog een aantal klussen in en om het huis. Het resultaat was snel gerealiseerd en mooi. De klant was erg in haar nopjes en ik heb weer genoten.


Mei 2022 - Straatwerk aangepast en opnieuw gelegd

Marc, je weet dat het straatwerk bij onze oprit losligt en de stenen er steeds uitkomen. Heb jij een oplossing?

Ik heb "bandjes" geplaatst zodat de stenen erboven vast komen te liggen en alles opnieuw gestraat en alles weer netjes afgewerkt


April 2021 - Buitenkraan opnieuw aangesloten, na afsluiten ivm lekkage

Onze buitenkraan achter het huis, is een paar jaar geleden afgesloten onder het huis omdat er een lekkage was. dit is waarschijnlijk gekomen omdat we de kraan in de winter niet hebben afgetapt. dat kon ook niet omdat we geen aftapkraantje hebben. Kun jij de buitenkraan weer aansluiten en een aftapkraantje monteren bij het kruipluik? was een vraag van een klant. Weer een leuke aanvraag.

Ik heb de situatie onder het huis bekeken en geconstateerd wat er bij het "tijdelijk" afsluiten van de buitenkraan was gebeurt. Maar ook wat nodig was om de situatie aan te passen, zodat aan de vraag van de klant kon worden voldaan.  De klus heb ik ingepland en ook al uitgevoerd. Ik heb Uponor leidingen gebruikt, omdat het kruipluik te klein was om koperen leiding te gebruiken. Een nieuwe buitenkraan en een aftapkraan (bij het kruipluik) gemonteerd en alles netjes (lekvrij) aangesloten. Het resultaat is dat de klant weer met de buitenkraan de vijver kan bijvullen, zodat niet de tuinslang op de keukenkraan hoeft te worde aangesloten. Mooi om weer een klus naar tevredenheid te hebben uitgevoerd.

April 2021 - Daaldrop Close-in boiler en mengkraan plaatsen

"Marc, we hebben een pand naast ons kantoor aangekocht, maar er zit in het keukentje geen warmwaterkraan. Om alles met een waterkoker te gaan verwarmen is geen goed idee. Kun jij een close-in boiler in het keukenblokje aanbrengen?" Was de vraag van een bestaande klant. Met de volgende opmerking als gevolg: "Als je alle materialen wilt bestellen en leveren, plan de werkzaamheden dan maar in." Uiteraard een leuke opdracht en klus. Een Close-in boiler, aansluitmateriaal en een nieuwe kraan leveren en monteren.

Na de montage was de klant zeer tevreden over de manier van montage en de mooie Grohe Euro-eco keukenmengkraan. Weer een leuke klus afgerond.


Maart 2021 - Elektra aangelegd en aangesloten 

Foto's spreken voor zich. In overkappingen elektra aangelegd!

 Februari 2021 - overkappingen (bij buren geplaatst)

Marc, kun je bij ons (helpen) een overkapping in de achtertuin te maken? We weten nog niet hoe we precies alles willen. Maar kun je ook meedenken met ons? Een leuke klus!! Na wat brainstormen, bleek dat ook de buren "gelijk mee wilden doen", met een overkapping. Gelijk ook de schutting vernieuwen. Elektra op nieuw aanleggen en hwa aansluiten!! Een leuke grote klus. Maar het resultaat is erg mooi. 


Januari 2021 - Leidingwerk vervangen en aangepast


Het huidige leidingwerk is oud en voldoet niet meer. Er moeten dikkere leidingen van en naar de CV ketel worden gemaakt. Wil jij dat voor ons uitvoeren? was een vraag. Een leuke klus en uiteraard wil(de) ik dat doen. Dus een dagje lekker bezig geweest en alles is netjes opnieuw aangesloten.


Januari 2021 - Losgewaaid lood schoorsteen hersteld

De vraag was: Marc, bij onze schoorsteen is het lood, waarschijnlijk door de wind, kapot gegaan. kun jij ernaar kijken en repareren?

Ik ben bij de klant langsgegaan en heb gekeken wat er aan de hand was. Vanaf de grond bleek dat er inderdaad lood was losgegaan en dat er regenwater mogelijk kon inregenen. Daarna ben ik het dak opgegaan en heb het lood met schroeven vastgezet. ook zag ik dat de panlatten onder de schoorsteen loszaten. Deze heb ik gelijk gerepareerd. En ik het gelijk, op een losse afvoer een kapje gemaakt. Dit omdat er steeds kraaien in de afvoer komen en nesten in de schoorsteen maken. Dus al met al weer een leuke klus, met een goed resultaat.


Januari 2021 - douchekraan en douchegarnituur vervangen

Marc, we hebben een nieuwe douchkraan met glijstang gekocht. Wil jij een keer langskomen om deze te monteren? Onze oude kraan lekt en we willen het hele setje vernieuwen. Maar ik heb zelf niet zoveel verstand van installatiewerk en weet ook niet hoe ik netjes in badkamertegeltjes moet boren. Dus als je het voor ons wil doen graag. 

Uiteraard is dat een leuk klusje wat ik graag doe.  Dus heb ik de bestaande douchekraan met grijslang vervagen voor een mooi nieuw (zwart) setje, inclusief regendouche.  al met al een mooi resultaat!! 

 Januari 2021 - Wasdroger aangesloten op afvoer

"Hey, Marc je hebt weleens aangegeven dat de wasdroger ook rechtstreeks op de afvoer kan worden aangesloten. Toen hoefde het niet, maar ik krijg toch steeds meer moeite om het volle reservoir (zonder morsen) te legen. Is het veel werk om het aan te passen?", was de vraag van een klant. Ik heb aangegeven dat als ik het juiste materiaal heb, het weinig werk is. Dus ik heb het juiste ombouwsetje besteld en heb een afspraak gemaakt. Met het juiste materiaal was het inderdaad weinig werk. Dus aan het begin van 2021 weer een tevreden klant!!

(Eind) December 2020 - Badkamerplafond vernieuwd met inbouwspotjes en ventilator

Het plafond in de badkamer is echt aan vervanging toe, Kun jij dat voor mij doen, Marc? was een vraag. De bestaande ventilator moet je dan ook even nakijken en aanpassen of als het moet vernieuwen. En je moet ook even kijken of de verlichting nog herbruikbaar is of niet. Al met al een leuke klus, zo aan het eind van het jaar!!

Ik heb, samen met Marvin,  het oude plafond gedemonteerd  en het raggelwerk voor een deel vernieuwd en aangepast. Daarna hebben we het nieuwe (Florence plafondsysteem) plafond gemonteerd. Omdat de oude spotjes en de bestaande ventilator niet meer bruikbaar waren, zijn deze vernieuwd. Daarbij moest de elektra worden aangepast en een nieuwe dimmer geplaatst. Ook de ventilatie-afvoer is aangepast en verbeterd. Een leuke klus met een schitterend resultaat!!

December 2020 - Radiator gemonteerd en aangesloten in schuur

Wie kan mij helpen met het monteren en aansluiten van een radiator in mijn garage, stond als vraag op facebook. Het bleek een vraag van mij buurman te zijn.

Uiteraard heb ik hem geholpen en samen hebben we de "klus geklaard". In de gangkast hebben de de Uponor leidingen aangeslotenen op de standleidingen en door de muur naar de gebracht. Daar hebben we de radiator aangesloten. Omdat het om een gebruikte radiator en aansluitmateriaal ging, ging het aansluiten niet helemaal in 1 keer goed. Maar samen hebben we het allemaal goed voor elkaar gekregen. De garage is verwarmd en de motor die ernaast staan gaat niet bevriezen. Dus helemaal voor elkaar allemaal!!


December 2020 - rol- en vouwgordijnen ophangen, lampen vervangen en controleren

De vraag was: Dag Marc, heb jij binnenkort weer wat tijd voor een aantal klusjes? Buiten branden twee lampen niet meer, er moeten 3 rol/vouwgordijnen opgehangen worden en er moet een nieuwe lamp op de overloop worden gemonteerd. Ik ben een paar uurtjes aan de slag gegaan en de "klussen zijn geklaard". Klant weer tevreden en ik heb met veel plezier gewerkt.

December 2020 - Badkamerventilator en dakdoorvoer (pannendak) gemonteerd

De vraag was: We hebben een hele vochtige badkamer, waarschijnlijk omdat er geen ventilator aangesloten is. Kun je een badkamerventilator monteren? Er zit ook geen pijp door het dak, dus die moet er ook komen.  Ik heb een gat in de vloer gemaakt, een dakdoorvoer door het pannendak geplaatst en alles gemonteerd op een ventilator. Daarna de elektra "getrokken"  en de ventilator netjes aangesloten. Alles werkt goed, zodat de klant erg tevreden is.

December 2020 - Elektra-storing lamp in voortuin

De vraag was: Kun je kijken waarom mijn lamp het niet meer doet in mijn voortuin? Het was een dure lamp die nog jaren mee moet kunnen. Ik heb de lamp open gemaakt en gekeken of de ledlamp kapot was. Dat was niet het geval. Toen heb ik het schakelmateriaal nagekeken als mogelijke oorzaak en de lichtsensor getest. Maar daar kon ik geen storing is ontdekken. uiteindelijke kwam ik erachter dat het in de kabel moest zitten tussen de lichtsensor en de lamp zelf. Wat bleek? Er zat een breuk in het snoer wat waarschijnlijk was veroorzaakt door de hovenier tijdens het snoeien van de heg. Toen de oorzaak was gevonden was de reparatie ook snel uitgevoerd.  De klant heeft weer een huis wat mooi verlicht is!

December 2020 - Jaloezie en schilderijen ophangen

De vraag was: Marc kun je voor mij jaloezie ophangen in de zijraam bij de trap en gelijk ook drie schilderijen ophangen? De jaloezie moet nog wel op maat gemaakt worden. Uiteraard kan ik dat en vind ik het ook een leuke klus! Ik heb de de gaatjes geboord en de pluggen en de schroeven aangebracht voor de schilderijen. Daarna heb ik de jaloezie gemonteerd en op maatgemaakt. Alles ziet er netjes uit en de klant is erg tevreden!

November 2020 - Tuinontwerp aanpassen en realiseren

De vraag was: We hebben een nieuwe overkapping in de tuin. Kun jij meedenken over de herinrichting van onze tuin?  Ik heb meegekeken en een voorstel gedaan. Na wat aanpassingen aan de wens van de klant heb ik planten besteld en hebben we samen de boom en planten gepland. Ook heb ik een deel van het straatwerk opnieuw gelegd en een kabel voor een stopcontact aangesloten, zodat de nieuwe boom 's avonds mooi is verlicht. De klant heeft weer een gezellige tuin en is erg tevreden met het resultaat. 

November 2020 - Reparatie pannendak, na stormschade. 

De vraag was: Kun je (snel) een reparatie uitvoeren, na stormschade op het dak? Een aantal pannen zijn los gekomen na een storm en zijn op de grond kapot gevallen. Kun je die op maat slijpen en terugplaatsten? Als het kan met enige spoed om gevolgschade te voorkomen.

Ik heb het dak geïnspecteerd en zag al snel dat er verschillende pannen bijna naar beneden "schoven".  Doordat er een aantal pannen  ontbraken zou er mogelijk gevolgschade kunnen ontstaan. Ik heb de ontbrekende pannen opnieuw op maat "geslepen", teruggeplaatst en met Flexim dakmortel vastgezet. De verschoven, losse pannen heb ik ook opnieuw teruggeplaatst en op dezelfde wijze vastgezet. Al met al een leuke klus, door een dagje op het dak bezig te zijn geweest!!

 strak


Oktober 2020 - Afdakje boven voordeur opnieuw, netjes vastgezet. 

De vraag was: kun je bij ons naar het afdakje boven de voordeur kijken? Het zit los en we denken dat het steeds schever gaat zitten.

Ik heb de situatie bekeken en zag al snel dat het niet een kwestie van "een paar bouten aandraaien" was. Het afdakje zat los van de muur en trok de stenen uit de muur. Ik heb de maten opgenomen en beugels laten lassen (en poeder coaten in de RAL kleur waarmee het huis is geschilderd). Ik heb met stempels het dakje "gelift" en de beugels gemonteerd. Het bestaande lood heb ik laten zitten, omdat dit functioneel lijkt. Als het toch blijkt dat het niet voldoet, ga ik laten bij de klant nieuw lood in de voeg monteren. Maar voor nu lijkt het afdoende.

 


Oktober 2020 - Dag verschillende klussen uitgevoerd bij klant

De vraag was: kun je bij ons in huis verschillende klussen uitvoeren en storingen komen verhelpen? de rookgasafvoer van de cv ketel is afgekeurd omdat er een fixatiebeugel ontbreekt, het expansievat van de ketel zit los, op 3 stroompunten in het huis zit geen "prik". En we hebben een lekkage gehad boven het plafond van de WC. 

Als eerste heb ik een Burgerhout Safe Fixatiebeugel geplaatst en het expansievat opnieuw bevestigd. Daarna ben ik de stroomstoring gaan verhelpen. Er bleek onder het huis een verdeeldoos te zijn vernield bij de werkzaamheden in de tuin, waardoor de storing was veroorzaakt. Ik heb alles opnieuw en netjes aangesloten en een Attema kabeldoos. hierdoor is de storing verholpen en het licht in de kelderkast deed het weer en de stopcontacten waren weer te gebruiken.Oktober 2020 - Vaatwasser geplaatst. 

De vraag was: Kun je een vaatwasser aansluiting maken in een bestaande keuken en een gebruikte vaatwasser plaatsen? 

Ik ben aan de slag gegaan en heb een aanvoer (wasmachinekraan), een vaatwasser-afvoer gemonteerd in het aanrechtkastje.  De elektra heb ik aangepast zodat de vaatwasser kon worden geplaatst. Bij het plaatsten van de vaatwasser bleek dat het snoer kapot was gegaan bij het verplaatsen (zie foto). Het snoer heb ik gerepareerd en alles aangesloten. Bij het testen van de vaatwasser kwam er een blijde kreet uit de kamer van de dochter: "Yes, nu hoef ik niet meer te afwassen"!! Weer een tevreden en gelukkige klant.


September 2020 - Winterklaar maken tuin. 

De vraag was: Zou je in onze tuin de Catalpaboom willen snoeien, zodat hij weer klaar is voor de winter? 

Dat wil ik zeker doen, zoals je ziet op de foto's ben ik heerlijk bezig geweest.  


September 2020 - een lamp opgehangen

De vraag was: we hebben een nieuwe lamp gekocht, kun je die ophangen? 

De oude lamp heb ik gedemonteerd. (en meteen in de keuken opgehangen) Boven de tafel hangt nu de goede lamp. Hij moest iets verplaatst worden en de kettingen moesten ingekort worden. Het vraagt achteraf weer meer tijd dan je van te voren denkt. Maar het staat weer gezellig in huis!


September 2020 - nieuw plafond (met geluidsisolatie) gemaakt in pand uit 1850

De vraag was: kun je meehelpen met tussen balken in een plafond (uit het jaar rond 1850) isolatiematrassen aan te brengen en daaronder nieuw plaatmateriaal te monteren? 

Samen hebben we "raggels " aangebracht tussen de oude balken. Doordat de balken ruim 170 jaar oud waren was niets recht of haaks. Hierdoor moest alle op maat worden gemaakt. Op het raggelwerk hebben we isolatiematten gelegd en de aansluitpunten voor de elektra  aangebracht. Daarna is er plaatmateriaal aan de onderkant van het raggelwerk aangebracht. Een schitterende klus


September 2020 - houtopslag gemaakt onder carport

De vraag was: kun je een ervoor zorgen dat ons openhaardhout netjes kan worden opgestapeld en niet steeds naar voren valt?

Ik heb van "regels" (vurenhout 70x44 mm) een stelling gemaakt, waardoor er 4 vakken zijn ontstaan. Hierdoor is het natte nieuwe hout goed te scheiden van het drogere en andere hout. Nu is het hout goed op te stapelen en te sorteren.


September 2020 - Lekkage afsluiter buitenkraan (in luik bij voordeur)

De vraag was: kun je lekkage verhelpen van de afsluiter voor de buitenkraan? Door de lekkage is het luik bij de voordeur erg vochtig en trekt het vocht op. 

Het aftapkraantje op de afsluiter was helemaal "dolgedraaid", waardoor het niet meer te repareren was. Daarom heb ik de oude afsluiter gedemonteerd en een nieuwe gemonteerd.  


Augustus 2020 - Stenen in muur metselen

De vraag was: er zit een gat in de muur, waar vroeger een kippenren stond. Hierdoor konden de kippen naar binnen en buiten.  Maar nu wil ik het dicht hebben. Ik heb nog 3 metselstenen. Kun jij het gat dichtmaken?

Ik heb de aanwezige stenen ingemetseld en de voegen glad gemaakt.


Augustus 2020 - Elektra klussen

De vraag was: om een buitenlamp aan te sluiten op bestaande buitenlampen en of er een storing in een elektrisch rolluik  kan worden verholpen. 

Ik heb de buiten lamp op een poer gemonteerd en aangesloten. Daarna heb ik de kabel op in een bestaande kabeldoos aangesloten. De storing in het rolluik werd veroorzaakt door een  "chaos van draden" achter een schot op de zolder.  Ik heb een nieuwe kabeldoos gemonteerd en alles correct aangesloten. Beide vragen zijn "storingsvrij" afgehandeld!!


Augustus 2020 - Extra deurbel aangesloten

De vraag was: Als we in de tuin zitten, horen we de voordeurbel vaak niet. Kun je hier wat aan doen? 
Ik heb een zwaardere deurbel transformator geplaatst, kabel getrokken en een extra bel in de keuken gemonteerd. Electro klussen geven mij veel voldoening. Nu is de voordeurbel in de tuin duidelijk hoorbaar. 


 Augustus 2020 - Schuttingmuur gerepareerd en gevoegd

De vraag was: Kun je mijn schuttingmuur opknappen? Er zit een scheur in de muur. En de voegen zijn heel lelijk en broos.
De voegen heb ik uitgeslepen en opnieuw gevoegd. De scheur heb ik gerepareerd met Zwaluw Joint Fix, gehaald bij van der Leeden, Hout en plaatmateriaal in Ermelo. Mooie hechtende kit met een cement structuur. 

 


Juli 2020 - Koof ontwerpen en plaatsen

De vraag was: Kun je in onze nieuwe keuken een koof ontwerpen, plaatsen en verlichting er in monteren? 
Samen met de klant deze  klus uitgevoerd, Juli 2020 - Plank ophangen
De vraag was: Het plankje naast bed is eraf gevallen en de pluggen zijn uit de muur getrokken. Kun je hem opnieuw bevestigen? 
Opgehangen, stevigere pluggen gemonteerd en de klant was weer blij en tevreden. 

 


Juni 2020 - Gordijnrails op hangen

De vraag was: Kun je een oplossing vinden voor mijn rolgordijn. Het hangt in de weg, als het raam open moet. Het rolgordijn is inmiddels kapot, door intensief gebruik.
In overleg hebben we het rolgordijn vervangen door gordijnen in combinatie met rails. 
   Juni 2020 - Keuken vloer egaliseren en pvc vloer leggen 

De vraag was: Wij krijgen een nieuwe keuken, de vloer is heel oneffen. Kun je helpen om die te egaliseren en de pvc vloer leggen?
Samen hebben we het de klus uitgevoerd, met een mooi resultaat, naar volle tevredenheid van de klant.